Kastamonu Eğşisi, geleneksel ve endüstriyel olmak üzere 2 şekilde üretilir. Geleneksel Yöntem: Elmalar temizlenip yıkanır ve dövme yöntemi ile çatlatılır. Bir kazana doldurulduktan sonra kısık ateşte ve kendi suyunda kaynatılır. Kaynayıp yumuşayan elmalar, gıda ile temasa uygun bir çuvala konur ve başka bir kapta süzülerek tüm suyu çıkana kadar sıkılır. Kaynamaya devam eden kazana, süzülen elmaların suyu ilave edilir. Pişirme sıcaklığı 95°C’yi geçmemelidir. Pişirme işlemi, ürünün rengi koyu kırmızı-bordo olunca sonlandırılıp ürün soğumaya bırakılır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.